Градска Општина Црвени Крст Ниш - Вест
Навигација
 
Линкови
pitaj predsednika

konkursi

komisija

javni poziv

 
Последњи албумПредседникБања Топило
album crvenii krstmiroslav milutinovic predsednik opstine crveni krst banja topilo nis
Завршена овогодишња истраживања на локалитету Велика хумска чука
Завршена овогодишња истраживања на локалитету Велика хумска чукаРадови археолога на локалитету "Велика хумска чука" за ову годину су окончани. Ове, за разлику од претходне године истражена је сонда величине чак 70 метара квадратних на горњем платоу али и још двадесетак квадрата на простору фудбалског игралишта у подножју брда. Резултати су ове године веома добри а очекује се да се у наредној сезони обезбеде знатно већа средства како би истраживања била обимнија и свеобухватна.
Настављени археолошки радови на Хумској чуки
Настављени археолошки радови на Хумској чукиСредствима Минстарства културе Републике Србије и уз помоћ општине Црвени Крст и Народног музеја у финансирају се радови на даљем ископавању на локалитету Велика хумска чука. Наиме, ово насеље из периода енеолита и система Бубањско-Хумске заједнице веома је значајно, како по својој старости тако и по самој величини. за разлику од прошле године сонда је значајно већа а радови се обављају и на оба платоа под руководством археолога Саше Булатовића са археолошког Института из Београда.
ОСИС Врњачка Бања 2015
ОСИС Врњачка Бања 201542. по реду Олимпијске сеоске игре Србије одржане су прошлог викенда у Врњачкој Бањи. Градску општину Црвени Крст представљало је 114 такмичара из 9 месних канцеларија, распоређених у седамнаест екипа. Иначе, ради се о прошлогодишњим победницима општинских игара који су се у Бањи такмичили у 10 мушких и 8 женских дисциплина. Ове године златом су се окитили поповачки одбојкаши, сребро су освојиле женске екипе у жаху, стоном тенису и пикаду а бронзу вишебојци из Доње Топонице.
Инфраструктурни радови теку по плану
Инфраструктурни радови теку по плануКако би се уверио у то да радови на инфраструктури општине Црвени Крст теку према договореној динамици председник проф.др Мирослав Милутиновић је са сарадницима обишао десетак локација. Међу њима су улице Прибојска, Хумска, Бјелашничка, Колашинска и друге али и Хумски колектор те чишћење канала за одводњавање у насељу Шљака.
Делегација округа Перник у посети општини Црвени Крст
Делегација округа Перник у посети општини Црвени КрстНакон што су пре два месеца људи из наше општине обишли Перник и отпочели сарадњу две локалне самоуправе данас су гости из Перника дошли у узвратну посету Црвеном Крсту. Циљ доласка делегације, предвођене начелницом округа Перник Иреном Соколовом, јесте рад на пројектима прекограничне сарадње и заједничким аплицирањем према ИПА фондовима за развој чланица и кандидата за улазак у Европску Унију.

Сервиси
virtualnimaticar
gis
banja topilo
Линкови
Регионална Привредна Комора
ЈКП Медијана
ЈКП Наисус
ЈП Дирекција за изградњу
НКЦ
Наисус инфо
Аеродром Ниш
Гиљотина Прописа
Информатор о раду Општине