Сада већ далеке 2004. године формиране се градске општине у Нишу. Пре тога постојале су општине Ниш и Нишка Бања а статутом из 2002. г. општина Ниш подељена је на четири административне јединице: Медијану, Палилулу, Пантелеј и Црвени крст. 

Први део свечане седнице искоришћен је за ретроспективу рада у години која је на измаку а планове за наступајућу 2018.годину, које је изнео први човек Црвеног крста проф.др Мирослав Милутиновић, након чега је емитован осмоминутни видео материјал.

Други део свечаности био је одвојен за симболичну захвалност онима који су помагали општини у раду и промоцији, као и за награђивање појединаца и колектива који су у 2017. години постигли изванредне резултате.

Одлуком Скупштине општине, ове године, за  Почасног грађанина Црвеног краста изабран је Саша Младеновић, први човек нишког огранка компаније Џонсон електрик. Међу награђенима је и Аеродром "Константин Велики", карате клуб "Бушидо НБ", винарија "Изба Јовановић" из Велепоља, касарна "Мија Станимировић", као и изузетни појединци.

По завршетку формалног дела прославе дружење је са гостима настављено на коктелу уприличеном у холу Електронског факултета.